Apple event 27 maart 2018

Morgen zal het eerste Apple event van 2018 worden georganiseerd en ditmaal zonder een livestream. De uitnodiging die Apple heeft verzonden deed al vermoeden dat het event in het teken van onderwijs zou staan. De keynote zal gehouden worden in de Lane Technical College Prep High School, dit is de reden dat het voor Apple lastiger is om een livestream op te zetten.

Geen livestream van het Apple event

Er komt dus geen livestream van het Apple event maar zodra het event klaar is zal Apple een video klaarzetten in de Special Events-app op de Apple TV. Als je dus de bewegende beelden wilt zien dan zul je dus via de Apple TV moeten kijken.

Wat kunnen we verwachten?

Als we alle geruchten mogen geloven dan komt Apple morgen met een nieuwe iPhone SE, een nieuwe iPad en een nieuwe Macbook Pro.

iPhone SE 2
Apple zou komen met een nieuwe versie van de iPhone SE, dit toestel met de grootte van de iPhone 5s waar eerder de techniek van de iPhone 6s in werd verwerkt is nu toe aan een nieuwe versie. Het gerucht gaat dat de tweede versie van de SE net zo klein is als de eerste versie maar dat het scherm een stuk groter gaat worden. Dit doen ze door de randen van de iPhone SE kleiner te maken. Verder zou de SE 2 nog wel over Touch-ID beschikken en niet over Face-ID.

De iPhone SE 2 zou een glazen achterkant hebben om het toestel draadloos op te kunnen laden. Het toestel zal worden uitgerust met een A10-chip welke ook in de iPhone 7 en iPhone 7 Plus zit. Hierdoor zal het toestel energiezuiniger worden dan zijn voorganger. Er is tot vandaag weinig naar buiten gekomen over de vernieuwde SE dus het is niet heel aannemelijk dat dit toestel morgen zal worden aangekondigd.

Budget-iPad
Apple zou komen met een budget-iPad zonder Face-ID. Zoals we al wisten zal er geen iPad mini meer op de markt verschijnen, je hebt dus de keuze uit de iPad en de iPad Pro. Tijdens de WWDC zou de iPad Pro een nieuwe versie krijgen met Face ID en geen homeknop. Voor morgen zal Apple dus de budget iPad aankondigen, dit kan worden gezien als de opvolger van de 9,7-inch iPad. Dit wordt een goedkopere variant die wel sneller zal zijn dan zijn voorganger.

Nieuwe Mac Pro
Apple liet eerder al weten met een nieuwe Mac Pro te komen. De cilindervormige Mac die je op een scherm aan kunt sluiten. Veel is er nog niet over bekend behalve dat het design flink onderhanden is genomen.

iOS 11.3
Er wordt door velen al met smart opgewacht en morgen zou Apple komen met iOS 11.3. Deze iOS update schijnt behoorlijk groot te zijn lezen we overal. De nadruk zal komen te liggen op nieuwe Animoji, de energiebeheer-functie en het is het een flinke toevoeging voor de iPhone en iPad.

Apple Watch-bandjes
Het is weer lente en Apple komt daarom met frisse nieuwe Apple Watch-bandjes. Het zou gaan om felgekleurde bandjes, Apple heeft deze al onthuld in het persbericht voor het event van morgen.

Morgen weten we dus meer als Apple het eerste event van 2018 zal organiseren.