Wat brengt de nieuwe iPhone 8 voor de consument?

Altijd al een iPhone willen hebben of gewoon op zoek naar een nieuwe telefoon? Nog even en Apple brengt de nieuwste versie van hun iPhone op de markt: de iPhone 8. Naar verluidt zal deze telefoon een hoop innovaties met zich meebrengen. De berichten die over de ontwikkeling van deze telefoon naar buiten komen beloven in ieder geval heel wat voor de consument.

Ontgrendelen kan anders

De iPhone 7 die vorig jaar werd uitgebracht bood de gebruiker niet heel veel nieuws, maar volgens de geruchten zal dit voor de iPhone 8 zeker anders zijn. Het toestel wordt wat anders van formaat dan zijn voorganger maar het voornaamste verschil dat meteen in het oog springt is dat de randen er af zullen gaan, waardoor het scherm zelf groter wordt en dus makkelijker in het gebruik is.

Met of zonder homeknop?

Op de huidige toestellen zit op de rand de homeknop om de iPhone mee te ontgrendelen maar deze komt bij de nieuwste versie wellicht op de achterzijde van het toestel te zitten. Een andere mogelijkheid om de iPhone te ontgrendelen zou zijn via een digitale vingerafdruk op het scherm of een gezichtsscan. Beide manieren zijn beter beveiligd dan een homeknop, waarbij de gezichtsscan het moeilijkste te kraken is. Welke manier de iPhone 8 definitief gaat krijgen is op dit moment nog niet bekend.

Achterzijde van glas

De iPhone 8 krijgt een achterzijde die van glas gemaakt is. Deze achterkant zorgt er voor dat het toestel voortaan ook draadloos oplaadbaar is. Dit was een wens die bij veel consumenten bestond.

Prijs nog onbekend op dit moment

Door alle innovaties bestaat de kans dat de iPhone 8 aan de prijzige kant gaat uitvallen. Totdat de prijs ook daadwerkelijk bekend gemaakt wordt of misschien zelfs tot het toestel op de markt komt is het onduidelijk wat dit model zal gaan kosten. Er wordt momenteel al gesproken van prijzen over de 1000 dollar en dat is dan alleen nog maar voor de telefoon zelf. Wat een abonnement voor een iPhone 8 gaat kosten is ook nog niet bekend. De prijzen worden veelal gebaseerd op eerdere modellen maar als alle aangekondigde vernieuwingen in het toestel aanwezig zijn kan het wel eens duur uitvallen. Dit wordt mede veroorzaakt doordat het hele productieproces van de iPhone 8 wezenlijk anders is dan dat van de eerdere modellen.