Ga voor vernieuwing met de iPhone 8


Ben je op zoek naar een nieuwe telefoon en wil je graag het nieuwste van het nieuwste hebben? Dan is het een goede keus om te wachten tot de iPhone 8 op de markt komt.

Welke modellen komen er in de schappen te liggen?

Apple introduceert in de regel de nieuwe modellen iPhone altijd in september maar de kans dat het dit jaar oktober of november wordt voordat de iPhone 8 in de schappen ligt is aanzienlijk te noemen. Er wordt zelfs momenteel druk gespeculeerd over het feit of er alleen een iPhone 8 uitgebracht wordt of dat er ook nog twee nieuwe modellen van de iPhone 7 op de markt komen. De reden waarom hierover twijfel bestaat is terug te vinden in het feit dat de iPhone 7 weinig vernieuwend was ten opzichte van eerdere modellen maar de iPhone 8 zou dit wel worden als we de geruchten mogen geloven.

Ontgrendelen op zijn veiligst

De iPhone 8 wordt iets groter dan zijn voorganger en de randen aan de kant waar op de huidige modellen nog de homeknop zit gaan weg. Wat er precies met de homeknop gebeurt is nog niet helemaal duidelijk. Er wordt gesproken over de ontwikkeling van drie verschillende modellen als het om ontgrendelen gaat. De homeknop zou op de achterzijde van het toestel geplaatst kunnen worden maar er wordt ook gesproken van een ontgrendeling via een vingerafdruk op het scherm of door middel van een gezichtsscan. Vooral deze laatste methode is uiterst modern en het meest veilig.

Draadloos opladen

De iPhone 8 wordt uitgerust met een glazen achterkant waardoor het mogelijk wordt om het toestel draadloos op te laden. Dit betekent ook dat je kunt opladen en tegelijk naar muziek kunt luisteren.

OLED-scherm

Een volgende innovatieve verandering betreft het scherm van de iPhone. Daar waar eerdere modellen een LCD-scherm hadden krijgt de iPhone 8 een OLED-scherm. Dit heeft een aantal voordelen ten opzichte van het gebruik van LCD. Een OLED-scherm is zuiniger in het gebruik. Doordat er minder energie gebruikt wordt kun je ook langer doen met de accu en hoef je minder vaak op te laden.

Zwarttinten

Bij een OLED-scherm zijn de zwarttinten dieper en intenser dan bij een LCD-scherm. De pixels bij OLED regelen zelf de verlichting en als deze niet nodig is gaat deze uit. Zo bespaar je dus ook energie. Bij een LCD-scherm wordt gebruik gemaakt van backlight die niet voor iedere pixel afzonderlijk geregeld kan worden.
Kleuren
De kleuren op een iPhone 8 zijn ook belangrijk. Deze zullen intenser zijn doordat er gebruik gemaakt wordt van een uitgebreid kleurenpalet. Het is echter wel mogelijk dat de kleuren soms wat bijzonder uitvallen omdat de filmpjes nog niet voorzien zijn van de modernste kleuren. Met andere woorden, de iPhone 8 loopt dan voor op het andere materiaal.

Kijkhoek

Als laatste is het ook belangrijk dat je een OLED-scherm op praktisch iedere manier goed kunt bekijken. De kijkhoek is nagenoeg altijd goed en dat is bij een LCD-scherm niet altijd het geval waardoor het beeld kan vervormen of niet duidelijk te zien is.