iPhone 8 voor het allernieuwste op telefoongebied

In de wereld van mobiele telefoons zijn zoveel verschillende modellen verkrijgbaar dat de juiste keuze maken niet altijd even eenvoudig is. Kies je voor een model dat reeds zijn kwaliteiten bewezen heeft of een model waarmee je vertrouwd bent? Of ga je juist liever voor een totaal nieuw model dat alle laatste snufjes in zich heeft? In dat laatste geval kun je zeker kiezen voor het jongste model van Apple: de iPhone 8. Dit model wordt vermoedelijk eind oktober, begin november 2017 op de markt gebracht. Dit is iets later dan dat Apple normaal gesproken een nieuw model in de schappen legt, maar er wordt gesproken over nogal wat nieuwigheden die de productie vertragen en deze bemoeilijken.

Wat is er anders aan de iPhone 8?

Het nieuwe model heeft wel een aantal kenmerken die totaal nieuw zijn voor de iPhone. Zo wordt de telefoon uitgerust met een dubbele camera. Deze is bedoeld om een zogenaamde augmented reality te kunnen realiseren. Bij een augmented reality richt je de camera op een bestaand object en zet je er een digitale laag overheen. Als je bijvoorbeeld ergens op vakantie bent en bij een bezienswaardigheid staat maar graag in de buurt wat wilt gaan eten kan deze augmented reality je exact weergeven waar je in de buurt terecht kunt. Dit kan bijvoorbeeld door Siri en met de nieuwe software volledig gesproken meegedeeld worden. Dat is uiteraard een bijzondere maar ook zeer handige feature.

Lichtjes ander uiterlijk

Qua uiterlijk verandert de iPhone ook ten opzichte van eerdere modellen. De grootte is ietsjes anders, maar dit komt hoofdzakelijk doordat de randen van de telefoon weggehaald worden. Geen randen meer betekent ook vanzelf een wat groter beeldscherm. De homeknop om het toestel mee te ontgrendelen zit momenteel bij de iPhone nog op een van de randen maar deze kan ook op de achterzijde geplaatst worden. Er wordt echter ook ontwikkeld aan een versie waarbij de homeknop niet meer nodig is. Een andere manier om je telefoon te ontgrendelen is om dit dan via het beeldscherm te doen. Dit is wel een veiligere manier omdat er gebruik gemaakt wordt van een vingerafdruk of gezichtsscan.

Andere achterkant

Niet alleen de voorzijde van de iPhone verandert, ook de achterkant krijgt een ander uiterlijk. De achterzijde van de iPhone 8 wordt namelijk van glas gemaakt zodat je het toestel voortaan ook draadloos kunt opladen (zelfs terwijl je naar muziek luistert).

OLED vervangt LCD

Tenslotte krijgt de telefoon ook een scherm dat van ander materiaal gemaakt wordt. De schermen van de huidige iPhones waren altijd LCD-schermen maar de jongste versie heeft een OLED-scherm. Een OLED-scherm geeft de zwarttinten beter weer, maar datzelfde geldt ook voor de kleuren. Een OLED-scherm gebruikt minder energie, hetgeen de accu langer doet meegaan en vanuit welke hoek je ook naar het scherm kijkt, het beeld vervormt niet en blijft duidelijk. Dat gebeurt bij een LCD-scherm niet. Als alle aanpassingen die aangekondigd zijn en waar momenteel druk over gespeculeerd wordt doorgang vinden wordt de iPhone 8 zeker een grote vernieuwing op telefoongebied.