De iPhone 8 belooft heel wat nieuws

Een nieuwe telefoon kopen lijkt eenvoudig maar niets is minder waar voor de meeste mensen. Er zijn zoveel verschillende modellen, abonnementen en providers dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet en niet weet wat te kiezen. Het is daarom wijsheid om van tevoren eens goed te bekijken wat je allemaal van je telefoon verlangt en je keuze daarop af te stemmen.

Ouder of nieuwer model?

Sommige mensen kiezen voor een model dat al langer op de markt is en zijn nut al bewezen heeft, andere mensen willen graag het nieuwste van het nieuwste hebben. In het laatste geval kun je in het najaar van 2017 kiezen voor de nieuwe iPhone van Apple, versie 8. De kans bestaat dat Apple deze telefoon samen met twee nieuwe versie van de iPhone 7 uitbrengt, maar dat is nog niet zeker op dit moment. Daar waar de iPhone 7 weinig vernieuwend was, zal de iPhone 8 dit volgens de laatste berichten wel worden.

Wat is er nieuw?

We hebben de belangrijkste vernieuwingen van de iPhone even voor je op een rijtje gezet. Om te beginnen wordt er bij de iPhone 8 een dubbele camera geïnstalleerd. Dit geschiedt om augmented reality te kunnen gebruiken. Bij augmented reality zet je als het ware een extra laag over de werkelijkheid heen. Concreet houdt dit in dat je als je bijvoorbeeld ergens staat en wilt weten waar je in de buurt lekker kunt eten, je de omgeving met de camera bekijkt. Met behulp van de augmented reality wordt er dan informatie opgezocht die voor jou van nut kan zijn. Deze informatie kan met behulp van de nieuwe software op je scherm komen staan maar bijvoorbeeld ook mondeling door Siri doorgegeven worden.

Ontgrendelen wordt veiliger

Ook het uiterlijk van de iPhone 8 zal iets anders zijn dan de consument gewend is. De huidige iPhone heeft randen om het beeldscherm, waarin de homeknop voor het ontgrendelen aanwezig is. Deze randen gaan verdwijnen zodat het scherm zelf iets groter wordt. Voor de homeknop wordt nog gewerkt aan verschillende oplossingen: deze zou op de achterzijde van het toestel geplaatst kunnen worden maar er gaan ook berichten rond dat er een digitale ontgrendeling komt met behulp van een vingerafdruk op het scherm of met een systeem van gezichtsherkenning via het scherm. Beide manieren zijn wel een stuk veiliger dan het gebruik van de homeknop. De grote vraag is alleen of Apple dit voor de releasedatum van de iPhone 8 gerealiseerd krijgt.

Glas en OLED

Een laatste opvallend kenmerk aan de iPhone 8 is dat de achterzijde van glas gemaakt wordt. Door dit materiaal te gebruiken zorgt Apple ervoor dat de telefoon behalve met een kabel ook draadloos op te laden is. Het scherm van de iPhone 8 zal een OLED-scherm worden.

iPhone 8 prijs

De prijs van de iPhone 8 is op dit moment nog niet bekend maar er wordt reeds gesproken over bedragen boven de 1000 dollar. Hoeveel het werkelijk zal zijn wordt pas bekend als de telefoon ook daadwerkelijk uitkomt.