De iPhone 8 brengt bijzondere vernieuwingen

Veel mensen hebben een mobiele telefoon en kunnen zeker niet meer zonder. Ben je ook op zoek naar een dergelijke telefoon en wil je graag het nieuwste van het nieuwste hebben? Dan is het misschien verstandig om te wachten op de release van de nieuwe iPhone 8. Normaliter brengt Apple de nieuwe telefoon altijd uit in september, maar voor 2017 wordt verwacht dat dit pas rond eind oktober, begin november zal zijn. De iPhone 8 krijgt een aantal bijzondere en nieuwe kenmerken die het toestel sterk doen onderscheiden van de eerdere versies. Mits deze noviteiten op tijd en met succes doorgevoerd kunnen worden door de fabrikant is de iPhone 8 een telefoon die zeer zeker anders te noemen is dan de weinig vernieuwende iPhone 7.

Achterzijde met of zonder homeknop?

De iPhone 8 zal voorzien worden van een glazen achterzijde. Deze zorgt er voor dat het toestel ook draadloos oplaadbaar is en dat je er niet altijd meer een kabel voor hoeft te gebruiken. De kans bestaat ook dat de homeknop die momenteel nog in de rand van het toestel aan de voorzijde ingebouwd is naar de achterzijde van de telefoon verplaatst wordt. Dit is nog niet 100% zeker want er wordt ook gewerkt aan een andere manier van ontgrendelen waarbij je een digitale vingerafdruk gaat gebruiken.

Volgens de laatste geruchten werkt Apple ook aan een systeem van een gezichtsscan. Dit is nog veiliger dan een vingerafdruk omdat een gezicht meer specifieke kenmerken heeft. Door middel van een 3D sensor en een irisscan wordt je gezicht gescand als je dit voor het beeldscherm houdt. Het is op deze manier echt alleen mogelijk het toestel te ontgrendelen als je dit zelf doet, een foto ervoor houden werkt niet.

Randen verdwijnen

Als de homeknop aan de voorzijde van het toestel niet meer nodig is kunnen ook de randen weggehaald worden. Dit betekent dat het scherm zelf wat groter wordt zonder dat het toestel toeneemt in omvang. Een groter scherm betekent ook meer gebruiksgemak. Het beeldscherm zelf wordt een OLED-scherm, in tegenstelling tot de eerder gebruikte LCD-schermen.

Kies voor augmented reality

De iPhone 8 zal naar verluidt ook voorzien worden van een dubbele camera. Hiermee kan de zogenaamde augmented reality geïmplementeerd worden. Ben je bijvoorbeeld op onbekend terrein en wil je graag je route bepalen naar een bestemming? Dan scan je met de camera de omgeving en met behulp van de augmented reality zet je er een digitale laag overheen die de route letterlijk op de weg voor je uittekent. Veel makkelijker kan natuurlijk niet. Als je er ook Siri nog bij gebruikt kan de route ook nog eens voorgelezen worden zodat de kans dat je verdwaalt wel heel minimaal wordt.

Nieuwe ontwikkelingen beïnvloeden de prijs

Kortom, de iPhone 8 wordt een behoorlijk revolutionair model indien alle beoogde veranderingen doorgang vinden. De prijs van het toestel zal door alle aanpassingen en de wijzigingen in de productie vermoedelijk boven de 1000 dollar uitkomen maar hoeveel het precies zal zijn is op dit moment nog niet bekend.