De iPhone 8 wordt beter dan ooit

Een mobiele telefoon is tegenwoordig voor veel mensen een onmisbaar object en als je op zoek bent naar een nieuwe, dan kiezen de meeste mensen toch voor een van de jongste modellen die er verkrijgbaar zijn. Kun je nog even wachten met de aanschaf van een nieuwe telefoon? Kies dan in het najaar van 2017 voor de iPhone 8 van Apple. Normaliter brengt Apple het nieuwste model iPhone uit in september maar op dit moment staat de verwachte releasedatum op eind oktober, begin november van dit jaar. De telefoon kent dusdanig veel nieuwe snufjes dat de productie ervan langer in beslag neemt dan andere jaren.

Wat is er nieuw?

De voorganger van de iPhone 8 is de iPhone 7. Deze verschilde vrij weinig van eerdere modellen en was weinig innovatief. Apple brengt van de verschillende types iPhone ook altijd een versie S en Plus uit. Dit zouden dus in dit geval de iPhone 7S en 7S Plus zijn. Dit is echter nog niet gebeurd tot op heden toe en er wordt zelfs verwacht dat deze modellen overgeslagen worden. Is dat niet het geval dan worden ze waarschijnlijk tegelijkertijd met de iPhone 8 op de markt gebracht. De iPhone 7 breekt ook geen verkooprecords, dus de kans dat Apple alleen voor de nieuwe versie 8 kiest is ook wel degelijk aanwezig.

LCD wordt vervangen door OLED

De iPhone 8 heeft een aantal bijzondere dingen die nieuw zijn voor Apple. Ze gebruiken reeds OLED voor de smartwatches die ze maken maar introduceren nu ook een dergelijk scherm op de telefoons. OLED heeft een paar belangrijke voordelen ten opzichte van de tot nu toe gebruikte LCD-schermen. De kleuren komen er beter op door maar ook de zwarttinten zijn dieper. Een OLED-scherm gebruikt minder energie waardoor de accu minder vlot leeg is en ook de kijkhoek is beter dan op een LCD-scherm.

Achterkant van glas

Een ander bijzonder kenmerk van de iPhone 8 is dat de achterkant van glas gemaakt is. Dit zorgt er op zijn beurt voor dat de telefoon draadloos oplaadbaar is. Nooit meer geklungel met draden en er wordt zelfs gewerkt aan een manier om vanaf afstand op te kunnen laden.

Veranderingen omtrent de homeknop

De huidige iPhones zet je aan door op de homeknop te drukken die voor op de rand van het toestel zit. Er wordt bij Apple een systeem ontwikkeld waar je deze knop niet meer bij nodig hebt. Als het lukt om het op tijd rond te krijgen krijgt de iPhone 8 geen homeknop meer maar kun je het toestel ontgrendelen via het beeldscherm met een digitale vingerafdruk. Er komen zelfs berichten door dat er ook gewerkt wordt aan een nog veiligere manier van ontgrendelen met behulp van een gezichtsscan. Daarbij wordt met behulp van een 3D sensor en een irisscan je gezicht gescand als je dit voor het toestel houdt. Een gezicht scannen van een foto wordt op deze manier onmogelijk gemaakt. Zo kan iemand anders niets met jouw telefoon doen als deze vergrendeld is.