iPhone8

De iPhone 8: een absolute topper

Op 18 september 2017 verstuurde Apple haar eerste iPhone 8-exemplaren. Na de officiële aankondiging voor het nieuwe model van het bekende merk hadden veel mensen de telefoon al gepre-orderd. Hoewel deze mensen er natuurlijk als eerste bij waren, wil dat niet zeggen dat anderen lang moesten wachten. Een aantal dagen later kon men al gewoon naar de Apple stores om de telefoon in de winkel te bewonderen en aan te schaffen. Maar wat is nou precies de pracht van het nieuwe model? Wat is er anders, wat blijft hetzelfde, welke aspecten van de telefoon zijn verbeterd? In dit artikel worden alle specificaties van de nieuwe iPhone behandeld en uitgebreid uitgelegd. Zo weet jij precies waarom je de iPhone 8 wel of niet zou moeten kopen.

iPhone 8: Vernieuwend

De iPhone 8 heeft veel concurrentie van zijn grotere broer de Plus en natuurlijk van de iPhone X. Maar ondanks dat is deze iPhone nu al een verkoophit. Mede door de vernieuwde camera, het draadloos opladen en het verbeterde scherm is dit een echt topmodel.

Abonnementen

Als je de aanschaf van een toestel in één keer te duur vindt, kun je er ook voor kiezen om een abonnement te nemen. Een heleboel providers bieden abonnementen aan voor de iPhone 8. Bij KPN kost een abonnement voor de iPhone 8 met 64GB bijvoorbeeld 61 euro per maand. Vooraf moet je dan nog 24 euro eenmalig betalen. Bij dit abonnement zit dan 10.000MB per maand en een onbeperkt aantal belminuten. Ook Tele2 biedt abonnementen aan voor de iPhone 8 met 64GB. Zo kun je bijvoorbeeld een abonnement aanschaffen van 42 euro per maand, waarbij je vooraf niets hoeft te betalen. Je krijgt dan per maand 100 belminuten en 1.000MB.

Als je een ander abonnement wil, bijvoorbeeld met meer of minder MB of belminuten, dan is dat ook zeker mogelijk. Veel providers bieden een groot aantal verschillende abonnementen aan, zodat je zeker weet dat het perfecte abonnement voor jou erbij zit. De abonnementen zijn meestal geldig voor ten minste 24 maanden. Je moet dan dus wel zeker weten dat je de telefoon twee jaar lang wilt houden.

Empty tab. Edit page to add content here.

De kleuren
Apple heeft dit jaar ietwat bezuinigd op de verschillende kleuren waarin de nieuwe toestellen te krijgen zijn. Waar je meestal uit allerlei felle, lichte, maar ook donkere kleuren kunt kiezen, is er nu een keuze uit drie kleuren. De iPhone 8 is beschikbaar in het zilver, goud, in spacegrijs. De kleur zilver is erg licht en lijkt zeer op wit. Spacegrijs is een donkere variant grijs die erg op zwart lijkt. De kleuren zien er wat anders uit dan normaal, omdat de telefoons over een glazen achterkant beschikken. Als je twijfelt welke kleur je wilt, kun je altijd gewoon even in de winkel gaan kijken. In principe zijn alle drie de kleurenvarianten mooi en chic. Je hoeft dus niet een bepaalde kleur te kiezen omdat je anders niet op je werk durft te verschijnen. Met de nieuwe iPhone 8 weet je zeker dat je een professionele telefoon aanschaft.

Opslagruimte
Behalve de kleuren heeft Apple ook minder varianten wat betreft opslagruimte op de markt gebracht. Je kunt slechts kiezen uit twee mogelijkheden: de iPhone 8 met 64GB of met 256 GB. Beide modellen beschikken over meer dan genoeg GB’s om ermee te doen wat je wilt. Met 64GB kun je duizenden nummers op je telefoon zetten en ook nog eens een heleboel apps. Qua foto’s en video’s zit je met 64GB ook wel goed, als je ze maar regelmatig vanaf je telefoon naar je laptop of pc transporteert. Wil je echter veel films en lange video’s opslaan op je telefoon, dan is het verstandig om voor een toestel met 256GB te kiezen. Dan weet je ten minste echt zeker dat je genoeg opslagruimte hebt en kom je niet voor verrassingen te staan.

Design
Zoals al eerder vermeld stond, beschikt de iPhone 8 dus over een glazen achterkant. Dit is met name gedaan om draadloos opladen mogelijk te maken. Door de glazen achterkant zien de nieuwe toestellen er anders uit dan de vorige generaties iPhone’s. Verder is de iPhone 8 dus 4,7-inch. Dit formaat is zeer aangenaam, omdat de toestellen zo nog in je broekzak passen. Bovendien heeft de telefoon een verbeterd scherm, met ‘True Tone’. Dit betekent dat het scherm meekleurt met het licht van de omgeving. Dit geeft een mooie en unieke sfeer aan de nieuwe toestellen. Wat fijn is, is dat de afmetingen van de nieuwe toestellen nog hetzelfde zijn als de vorige. Je kunt dus nog wel je oude hoesjes blijven gebruiken. Ook hebben de toestellen nog dezelfde homeknop als de vorige generaties. Je kunt je nieuwe telefoon dus ontgrendelen door middel van een Touch ID-sensor.

Draadloos opladen
Een belangrijke en innovatieve nieuwe functie van de iPhone 8 is het feit dat je het toestel draadloos kunt opladen. Je hoeft de telefoon dus alleen op de oplader te leggen, zonder dat je gedoe hebt met een kabeltje die je moet aansluiten. Iedereen kent het immers wel, die kabeltjes die snel buigen en afbreken wanneer je je telefoon gebruikt terwijl deze aan het opladen is. Als je niet afhankelijk bent van een kabeltje, heb je meer vrijheid met je opladende telefoon. De iPhone 8 gebruikt de zogenoemde Qi-standaard voor het draadloos opladen. Ook heeft iPhone bevestigd dat je opladers van andere fabrikanten kunt gebruiken om de iPhone 8 op te laden. Je kunt dus ook opladers kopen bij bedrijven als IKEA, Belkin, en Mophie.

Lightning-poort
Hoewel je de nieuwe toestellen dus draadloos kunt opladen, hoeft dat niet. Er is namelijk nog steeds een Lightning-poort waar je gemakkelijk een kabel in kunt pluggen. Deze poort werkt voor je oordopjes, maar ook voor je oplader. Draadloos opladen gaat alleen nog maar via de normale oplaad-snelheid, maar via de Lightning-poort kun je de telefoon gelukkig wel snelladen. Als je dus een keer haast hebt, dan kun je je telefoon alsnog opladen via een normale kabel. Je zult dan niet lang te hoeven wachten voordat de telefoon weer vol is. In 2018 gaat Apple de AirPower-mat uitbrengen. Dat is een speciale oplader voor Apple producten, waaronder de AirPods, Apple Watch, en iPhone 8. Je kunt op de mat meerdere apparaten tegelijk opladen. Maar omdat de iPhone 8 dus ook nog met gewone opladers kan worden opgeladen, ben je niet verplicht om de AirPower-mat te gebruiken.

A11 Bionic-chip
Apple zou natuurlijk geen nieuwe generatie iPhones uitbrengen als ze de nieuwe toestellen niet zouden uitrusten met de nieuwste van de nieuwste specificaties. De iPhone 8 is namelijk voorzien van een A11 Bionic-chip. Deze chip is nog maar net op de markt gebracht en beschikt over vier kernen die allen uitermate energiezuinig zijn. De kernen werken 70 procent sneller dan de kernen van een normale A10 Fusion-chip. Dan zitten er nog twee kernen in die kunnen worden gebruikt voor hele zware taken. Deze kernen zijn 25 procent sneller dan die van de vorige generatie. Ook bevat deze nieuwe chip een grafische processor (GPU). Dit is de eerste grafische processor van Apple en is door het bedrijf zelf ontworpen. Dankzij deze processor is het mogelijk om indrukwekkende games te spelen, waaronder augmented reality-spellen.

Augmented reality
Met de nieuwe iPhone 8 is het dus mogelijk om op geheel nieuwe wijze te gamen. Met de spectaculaire graphics en innovatieve concepten zijn de augmented reality-spellen niet te weerstaan. De visualisatie van de beelden is van hoge kwaliteit en zorgt ervoor dat de filmpjes en games die je op je iPhone 8 afspeelt er extra realistisch uitzien. Augmented reality betekent dan ook letterlijk ‘toegevoegde realiteit’. Het concept is dat je op je scherm een live beeld van de werkelijkheid te zien krijgt. Aan dat beeld worden elementen toegevoegd door een computer. Door deze toegevoegde elementen lijken de beelden nóg echter. Je kunt bijvoorbeeld sensordata toevoegen, of extra informatie over de omgeving.

Wat is augmented reality?
Bij augmented reality wordt er dus als het ware informatie ‘over’ de werkelijkheid heen gelegd. In principe zie je gewoon een normaal beeld, bijvoorbeeld de ruimte waarin je je bevindt, maar dan met extra informatie dat eraan toegevoegd is. Een voorbeeld van augmented reality is onder andere een functie van de computers in IKEA-winkels. Daar kun je zien hoe bijvoorbeeld een bepaald tapijt in jouw woning zou staan, zonder dat je al je meubels hoeft te verschuiven. Je gebruikt dus een foto van je woonkamer, en voegt er dan het beeld van een tapijt aan toe. Augmented reality is met het blote oog niet zichtbaar, en kan pas worden gezien als je, in dit geval, door de camera van je smartphone kijkt.

Camera
Hoewel de camera’s van de vorige generaties iPhone’s al foto’s en video’s van uitzonderlijke kwaliteit konden schieten, is de camera van de iPhone 8 nóg beter gemaakt. De vernieuwde 12-megapixel camera heeft een snellere en grotere sensor. Om je foto’s kwalitatief beter en mooier te maken heeft Apple een nieuw kleurenfilter gebruikt voor de iPhone 8. Bovendien heeft het bedrijf gezorgd voor een optische beeldstabilisatie, die ervoor zorgt dat je foto’s er minder ‘bewogen’ uit zullen zijn. Ook de selfie-camera is erg verbeterd ten opzichte van die van de vorige generaties Apple-producten. Het bedrijf heeft gekozen voor een 7-megapixel camera. De iPhone 8 biedt ondersteuning voor 4K 60FPS video’s. Vrijwel alle andere smartphones maken enkel gebruik van 30FPS video’s. Met een iPhone 8 kun je dus kwalitatief betere video’s maken dan met de meeste andere smartphones. Bovendien kun je tijdens het filmen met 1080p zelfs tot 240FPS gaan.

Samenvatting
De iPhone 8 beschikt dus over een heleboel nieuwe en betere specificaties en toevoegingen. Behalve de glazen achterkant en de mogelijkheid om de toestellen draadloos op te laden, kun je nu ook apps downloaden die gebruik maken van augmented reality. Met dit innovatieve concept kun je allerlei dingen doen, zoals gamen, maar ook dingen opmeten en zelfs meubels in je eigen huis plaatsen. De camera van de iPhone 8 is een stuk beter dan die van de meeste andere smartphones en ook de kracht van de processor is bijna niet te evenaren. Je kunt zelf kiezen welke kleur, welk model, en hoeveel opslagruimte je wilt kopen. Het enige nadeel aan de telefoon is dat hij erg duur is… Maar dat heeft een echte Apple-liefhebber natuurlijk wel voor dit prachtige toestel over.

Prijs iPhone 8

Apple is een bekend en populair bedrijf dat daarom net zoveel voor haar producten kan vragen als zij zelf wil. Daarom zullen er nooit grote kortingen beschikbaar zijn voor iPhones en zullen de prijzen niet erg schommelen. De prijs van een iPhone 8 ligt in ieder geval boven de 800 euro. Een iPhone 8 met 64GB kun je krijgen vanaf 809 euro, terwijl een iPhone 8 met 256GB al snel boven de 979 euro ligt. Voordat je dus een iPhone 8 gaat aanschaffen, moet je er dus wel goed over nadenken of je de aankoop het wel écht waard vindt. Voor honderden euro’s minder kun je immers ook al prima telefoons kopen.

Nu vergelijkenBestellenNieuws

iPhone 8 in het kort:

  • Apple heeft de iPhone 8 op 12 september aangekondigd
  • De releasedatum van de iPhone 8 is op vrijdag 22 september 2017
  • Schermformaat van 4,7 inch
  • Opslagcapaciteit: 64GB en 256GB
  • A11-processor
  • De vanaf prijs van de iPhone 8 is €809.-

De modellen

Zoals algemeen bekend is, komt Apple vrijwel altijd met meerdere modellen voor haar nieuwe generatie telefoons. De iPhone 8 gaat daarom gepaard met de iPhone Plus en de iPhone X. De iPhone Plus beschikt over een display van 5,5-inch en is daarmee iets groter dan de iPhone 8, die uitgerust is met een 4,7-inch display. Bovendien heeft de iPhone Plus een dubbele cameralens waarmee extra mooie en kwalitatieve foto’s gemaakt kunnen worden.

Ben je dus een liefhebber van fotografie, dan is het verstandig om ook eens naar de specificaties van de iPhone Plus te kijken. Behalve de lens is de camera in het algemeen ook verbeterd in de iPhone Plus. Deze is namelijk geoptimaliseerd voor ARKit, wat staat voor Apples augmented reality-platform. Het is trouwens niet zo dat de camera van de standaard iPhone 8 níet goed is. Hieronder staan alle specificaties van de iPhone 8.

Waarom een iPhone 8?

De iPhone 8 is met zijn 4,7 inch scherm de kleinste nieuwe iPhone welke Apple op 12 september heeft gepresenteerd. Al lijkt de iPhone 8 erg veel op zijn voorganger, aan de binnenkant is dit wel degelijk een andere smartphone. Zo is de camera verbeterd, je kunt draadloos opladen en is het scherm verbeterd met True Tone, hierdoor kleurt het scherm mee met het omgevingslicht.

De glazen achterkant zorgt ervoor dat de iPhone 8 draadloos opgeladen kan worden. De afmeting van de nieuwe iPhone is hetzelfde als van de iPhone 7 dus je oude hoesje kun je blijven gebruiken. Je hebt de keuze uit een 64 en een 256GB uitvoering.