iPhone X lager geprijsd?

In het najaar zal Apple met 3 nieuwe toestellen komen maar wat zullen deze toestellen gaan kosten? Volgens een analist die er een berekening op los heeft gelaten betalen we straks voor het duurste toestel de iPhone X Plus $999. Zoals ieder jaar zal Apple de nieuwe iPhones pas in september aankondigen. We weten dus nog niets over de specificaties laat staan over de prijs van de nieuwe iPhones.

iPhone X Plus

Ondanks dat er nog niet veel naar buiten komt over de nieuwe iPhones weten we al wel dat er een iPhone X op de markt komt met een 6,1-inch LCD-scherm. De prijs voor de iPhone X Plus met een groter scherm zal $999 worden. Dit is evenveel als wat de iPhone X nu kost. Deze voorspelling is gedaan door analist Amit Drayanani van RBC.

Exacte prijs
De exacte prijs is natuurlijk bij niemand behalve bij Apple bekend. De prijs van de nieuwe iPhones zal ook pas bekend worden gemaakt tijdens de presentatie in september. Maar er zijn altijd mensen die een berekening maken om een indicatie te geven van de prijs. Amit Drayanani komt aan de prijs van de iPhone X plus dankzij de volgende redenering. De iPhone X met 6,1-inch scherm zal net zoveel gaan kosten als de iPhone 8 Plus nu kost en dit is $799.

De iPhone 8 Plus kost in Nederland €920. De opvolger van de huidige iPhone X gaat volgens de analist $899 kosten. Dat is de iPhone met 5,8-inch OLED-scherm zoals de iPhone X nu ook heeft. Als het waar is wat de analist beweerd dan zou dit betekenen dat Apple de prijs met $100 verlaagd ten opzichte van het huidige model. Je zult voor de iPhone X dan ongeveer €1.050 kwijt zijn. Als je nu een iPhone X koopt in de Apple store moet je €1.160 neerleggen.

Topmodel iPhone X
Het topmodel zal de iPhone X Plus gaan worden volgens de analist. Aan dit toestel hangt een prijskaart van $999. Dit betaal je nu ook voor de iPhone X als je deze in Amerika zou kopen. In Nederland is dit zelfde toestel nu €1.160. Apple verlaagd de prijs dus met $100 vanwege de iPhone X Plus. Het gaat hier om een gerucht maar het lijkt wel een vrij logische redenatie.

  • iPhone X Plus voor $999 (in Nederland ongeveer €1.160)
  • Opvolger iPhone X voor $899 (in Nederland ongeveer €1.050)
  • 6,1-inch iPhone voor $799 (in Nederland ongeveer €920)

De prijzen in euros zijn de prijzen welke nu door Apple gehanteerd worden in de Apple Store. We hebben hier dus niet te maken met de één op één wisselkoers want deze zou veel lager uitkomen.