iPhone XS

De iPhone Xs

De iPhone Xs is de opvolger van de vorig jaar uitgebrachte iPhone X. De iPhone Xs is er in twee formaten de 5,8 en 6,5-inch, de laatste is de iPhone Xs Max. Apple heeft het nieuwe model geperfectioneerd waardoor het aanmerkelijk betere prestaties levert dan de iPhone X. Het design van het nieuwe toestel is gelijk gebleven, het enige verschil is dat je deze iPhone ook in de goudkleur kunt kopen. Achter de schermen is er wel een hoop gewijzigd. Dankzij de nieuwe A12-chip is het toestel sneller en energiezuiniger geworden. De prestaties van de iPhone Xs zijn dus beter en bovendien doe je langer met een volgeladen accu.

iPhone Xs: sneller, gebruiksvriendelijker en energiezuiniger

Apple heeft met de iPhone Xs weer een toptoestel op de markt gebracht. Met vele verbeteringen en aanpassingen is ook deze iPhone zijn tijd ver vooruit. Zo heeft Apple een nieuwe chip ontwikkeld die 50 procent sneller is dan zijn voorganger, de camera is op veel punten verbeterd en je logt nu nog sneller en veiliger in via Face-ID. Je kunt de iPhone Xs los kopen maar uiteraard ook i.c.m. met een abonnement.

Abonnementen iPhone Xs

iPhone Xs los kopen

A12 Bionic-chip
De iPhone Xs heeft net als zijn grotere broer de supersnelle nieuwe A12 Bionic processor aan boord,  deze chip heeft een 4-core GPU en 6-core CPU. Deze chip is maar liefst 50 procent sneller dan de A11 chip. De A11 chip doet 600 miljard berekeningen per second bij de A12 is dat 5 biljoen berekeningen per seconde!

OLED-scherm
De iPhone Xs heeft een 5,8-inch OLED-scherm, qua design is deze iPhone dan ook identiek aan zijn voorganger de iPhone X. Het enige verschil is dat het scherm veel minder kras gevoeliger is.

50% sneller dankzij de A12 chip
Apple komt ieder jaar met het op de markt zetten van nieuwe iPhones ook met een geheel nieuwe chip. Ook dit jaar heeft Apple weer een nieuwe chip ontwikkeld die maar liefst 50% sneller is dan zijn voorganger de A11. De chip is niet alleen veel sneller maar ook kleiner en energiezuiniger. Je doet nu 30 minuten langer op een volgeladen accu.

Verbeterde camera
Apple geeft ook de camera ieder jaar weer een upgrade, zo ook dit jaar bij de iPhone Xs modellen. De grootste verbetering is ‘Smart HDR’, hierdoor worden de kleuren automatisch aangepast. Zo krijg je mooiere foto’s met natuurlijkere kleuren.

Twee 12-megapixel camera’s
De iPhone Xs is voorzien van twee 12-megapixel camera’s aan de achterkant en heeft een verbeterde True Tone-flitser. De camera aan de bovenkant heeft een wide-angle lens en is voorzien van een nieuwe sensor.Allebei de camera’s werken met optische beeldstabilisatie. De camera aan de voorzijde maakt foto’s met 7 megapixels. Rode ogen worden sneller herkent dankzij de A12 chip.

Verder is de portretmodus verbeterd en kan je stereogeluid opnemen tijdens het filmen.

Dualsim
Nieuw op de iPhones is het gebruik van Dualsim. Je provider moet dit overigens wel ondersteunen Vodafone en T-Mobile doen dit maar of het in Nederland ook gaat werken, dat is nog niet helemaal bekend.

iOS 12
De iPhone Xs draait op het nieuwe besturingsysteem iOS 12. Dit iOS heeft weer veel verbeteringen ten opzichte van iOS 11. Het is weer veiliger, gebruiksvriendelijker en werkt weer sneller. Enkele functies die gewijzigd en toegevoegd zijn, zijn bijvoorbeeld het gegroepeerd tonen van de notificaties waardoor je niet meer een hele rij berichten van één app ontvangt. Deze worden allemaal gebundeld zodat je meer overzicht heb. Verder kun je nu precies bijhouden hoelang je jouw iPhone per dag gebruikt en je kunt zelfs zien hoevaak je deze oppakt.

Prijs iPhone Xs

De prijzen van de iPhone Xs zijn als volgt:

  • iPhone XS Max 64GB prijs: €1159,-
  • iPhone XS Max 256GB prijs: €1329,-
  • iPhone XS Max 512GB prijs: €1559,-

Nu vergelijkenBestellenNieuws

iPhone Xs in het kort:

  • Apple heeft de iPhone Xs op 12 september aangekondigd
  • De releasedatum van de iPhone Xs is op 21 september 2018
  • Scherm: 5.8-inch OLED-scherm
  • Opslagcapaciteit: 64GB en 256GB
  • A12 Bionic processor
  • De vanaf prijs is €1159

iPhone X vs iPhone XS

Wat is nu het verschil tussen de iPhone X en de iPhone Xs? De iPhones zien er nagenoeg hetzelfde uit maar toch zijn er behoorlijke verschillen. De iPhone Xs is in de goudkleur te bestellen dit was met de iPhone X niet mogelijk. De stof- en waterbestendigheid is verbeterd, de accu gaat 30 minuten langer mee en Apple heeft een nieuwe processor ontwikkeld voor dit toestel, de A12 Bionic.

50 procent sneller
De GPU werkt 50 procent sneller en het intern geheugen is van 3GB naar 4GB ge-upgrade. Het glas van het toestel is zowel aan de voor- en achterkant krasbestendiger gemaakt en je kunt sneller draadloos opladen. Verder heeft het toestel nu Dualsim-ondersteuning en de speakers hebben een breder stereo geluid. De camera van de iPhone Xs is weer flink onder handen genomen zo zijn de sensoren en lenzen van de  TrueDepth-camera verbeterd en is de Face-ID verder ontwikkeld waardoor je veiliger en sneller inlogt.

Waarom de iPhone Xs?

De iPhone Xs is voor iedereen die nog geen iPhone X bezit een behoorlijke upgrade. Het design, het bedieningsgemak en de snelheid van deze nieuwe iPhone zijn een verademing. Ook voor de iPhone X bezitters zou een upgrade naar de Xs een verbetering zijn al is het alleen om de snelheidswinst en het feit dat de iPhone Xs langer met een volgeladen accu doet.

Als je nu nog een iPhone 8 Plus gebruikt dan is een overstap naar de iPhone Xs een flinke stap vooruit. Je krijgt een kleinere smartphone qua afmetingen maar je scherm is daarentegen wel groter. En voor alle iPhone bezitters met een scherm kleiner dan de 8 Plus is dit dus helemaal een grote stap voorwaarts.
Face-ID
Net zoals zijn voorganger heeft ook de iPhone Xs geen homeknop meer. Je toestel ontgrendelen doe je dan ook via Face-ID. Gezichtsherkenning is aanmerkelijk veiliger dan een toestel ontgrendelen via de homeknop.