Kies voor de iPhone 8

Fabrikant Apple heeft al veel verschillende modellen van de iPhone op de markt gebracht in de afgelopen jaren en is inmiddels aanbeland bij nummer 8 waarvan verwacht wordt dat deze telefoon in oktober of november het levenslicht ziet. De iPhone 8 is een model dat behoorlijke verschillen vertoont met de eerdere telefoons van Apple. We hebben de belangrijkste vernieuwingen even voor je op een rijtje gezet.

Ander beeldscherm

De iPhone 8 krijgt een OLED-beeldscherm. De voorgaande modellen maakten gebruik van LCD. OLED heeft een aantal voordelen als je het vergelijkt met LCD. Een OLED-scherm gebruik minder stroom, dus je accu loopt minder snel leeg. De zwarttinten en kleuren worden met een OLED-scherm beter weergegeven dan via LCD. De kleuren zijn dieper omdat iedere pixel zelf kan regelen of deze al dan niet verlicht wordt. Ook dit kost minder energie. Verder is de kijkhoek van een OLED-scherm nagenoeg altijd goed.

Ander materiaal voor de achterzijde

Het ligt in de planning dat de achterzijde van de iPhone 8 gemaakt wordt van glas. Dit ziet er natuurlijk erg sjiek uit maar het heeft hoofdzakelijk een nuttig doel. Door het gebruik van dit materiaal ontstaat de mogelijkheid om de telefoon ook draadloos op te laden, hetgeen een grote wens is van veel gebruikers.

Dubbele fotocamera voor augmented reality

De iPhone 8 krijgt een dubbele camera. Dit heeft de volgende reden: met deze camera kun je iets in beeld brengen maar er meteen met behulp van zogenaamde augmented reality een digitale laag overheen zetten. Dit is uiterst makkelijk als je bijvoorbeeld ergens de weg wilt weten, want met deze reality mogelijkheid kun je de route letterlijk op de weg laten tekenen en zo zijn er nog veel meer moderne toepassingen te noemen.

Geen randen meer door verdwijnen van de homeknop

De bestaande modellen van de iPhone hebben allemaal een homeknop die geïnstalleerd is in de rand die zich langs het scherm bevindt. Deze homeknop gaat bij de iPhone 8 plaatsmaken voor een versie zonder rand waarbij het scherm zelf dus wat groter wordt. Ter vervanging van deze homeknop kan er voor een alternatieve plek gekozen worden die aan de achterzijde van het toestel zit. Er wordt echter ook gewerkt aan modernere en veiligere alternatieven om je telefoon te ontgrendelen. Een van deze manieren is het gebruik van een digitale vingerafdruk of een gezichtsscan.

Prijs van los toestel en abonnement

Het is op dit moment nog niet bekend wat de iPhone 8 gaat kosten. De prijs van eerdere modellen werd altijd gebaseerd op de vorige en op de veranderingen die er op toegepast zijn. Mochten alle plannen voor de iPhone 8 doorgang vinden dan zijn er dit dusdanig veel en vereisen deze een andere productietechniek dan de voorgaande modellen. De prijs van deze telefoon zal daardoor aan de hoge kant uitvallen en er wordt zelfs reeds gesproken van meer dan 1000 dollar. Wat de losse telefoon en het bijbehorende abonnement in Nederland gaat kosten is ook nog niet bekend.