Op zoek naar een nieuwe iPhone?

Apple brengt in de regel ieder jaar in september een nieuw model iPhone op de markt. Welk model dat dit jaar zal zijn is vooralsnog niet helemaal duidelijk. Er wordt gesproken over een iPhone 7S of 7S Plus maar er doen nog veel meer verhalen de ronde over de iPhone 8. Daar waar de iPhone 7 weinig vernieuwend was ten opzichte van de eerdere modellen zou de iPhone 8 wel een ware openbaring op de telecommarkt betekenen.

De belangrijkste nieuwe dingen

Een uitermate belangrijk detail aan de iPhone 8 is dat het scherm iets anders van formaat wordt doordat de randen waar nu nog de homeknop op zit er afgaan. Een tweede belangrijk verschil zit in het materiaal dat voor het scherm van de iPhone 8 gebruikt gaat worden. De vorige modellen waren voorzien van een LCD-scherm, de iPhone 8 krijgt een OLED-scherm. Dit materiaal levert een paar belangrijke voordelen op voor de telefoon. Het scherm gebruikt minder energie dus de accu zal minder snel leeg raken. Bovendien is de kijkhoek op een OLED-scherm vanuit praktisch alle kanten gezien goed en treden er geen vervormingen aan het beeld op. Daarnaast zijn bij een OLED-scherm de zwarttinten intenser dan bij LCD en komen ook de kleuren beter uit de verf.

Draadloos opladen wordt mogelijk

Een ander belangrijk verschil met de eerder uitgebrachte modellen van de iPhone is dat de achterzijde van de iPhone 8 van glas gemaakt wordt. Hierdoor wordt het mogelijk de telefoon zonder kabels, dus draadloos, op te laden. Dit is natuurlijk bijzonder makkelijk en er wordt naar gestreefd om dit zelfs op afstand te kunnen laten geschieden.

Ontgrendelen op een veiligere manier

Als laatste innovatie noemen we de manier waarop de iPhone ontgrendeld kan worden. Met de iPhones die momenteel op de markt zijn doe je dit door middel van de homeknop, die nu nog op de rand van de telefoon zit. Bij de iPhone 8 wordt er naar gestreefd om dit via het scherm te doen met een vingerafdruk. Er zijn ook bronnen die beweren dat Apple nog net een stapje verder wil gaan en bezig is met de ontwikkeling van een systeem waarbij gebruik gemaakt wordt van een gezichtsscan. Deze manier van ontgrendelen is uiterst veilig en zorgt er voor dat er moeilijk misbruik gemaakt kan worden van je telefoon. Als deze plannen niet doorgaan wordt er een model op de markt gebracht waarbij de homeknop zich aan de achterzijde van het toestel bevindt.

Prijs van de iPhone 8

Hoeveel een iPhone 8 zal gaan kosten is op dit moment nog niet bekend maar men denkt dat de prijs aardig wat hoger zal uitvallen dan bij de vorige modellen het geval was. Door alle nieuwe snufjes die erop komen zitten nemen, indien de geruchten waar zijn, de productiekosten ook toe en worden deze doorberekend in het toestel. Het is overigens ook nog maar de vraag of alle geplande innovaties doorgang zullen vinden. Mocht dit wel het geval zijn, dan is de iPhone 8 een uiterst modern toestel dat de moeite meer dan waard zal zijn.